Den här veckan har jag börjat på att tuscha i konturerna. Har två funderingar: Hur jag ska designa vagnen, om den ska mer detaljer eller om jag ska låta den vara stilren..och hur mycket jag ska skugga och fylla i. Ska jag gå all in och köra den väldigt svart och mörk? Eller ska jag bara köra en lättare skuggning?

Det är nu det jobbiga kommer. Med tusch så finns det inte så mycket ångerrätt. Antingen så blir det jätte bra eller så går det åt skogen och man får börja om från noll..Hmm

På väg till Draculas slott:


närbild av hästarnaIdag började vi, äntligen, med måleri igen! Tillsammans med Fredrik. Så himla kul!
Veckans uppgift var att ta med ett stort föremål hemifrån som hade betydelse eller tilltalade en på något sätt. Jag valde min fina Buddah. Utan honom har mina nerver inte klarat  det förr året..

Tjuvkik från idag:

Skissen och paletten med all olja

orginalet..han gillar choklad..

Så långt jag hann på eftermiddagen


 

(Måste skaffa mig en ny mobil så jag kan lägga upp lite vettigare bilder)

 

 

Akryl 50x70 cm.

Orginalbilder:

 

Den var riktigt rolig att göra och tog inte speciellt lång tid, mellan 10-15 timmar. Är rätt nöjd med resultatet. Hade kunna lagt ner lite mer jobb på vissa detaljer. Nu så här efteråt så ser man några små saker. Ofta är det så när man håller på med en tavla. Jag håller gärna på med två samtidigt så man hinner vila ögonen från den ena ibland. När man sen tittar på den nästa gång så upptäcker man ofta små skavanker eller annat som man missat innan när man stirrat sig blind på den. Lika brukar det vara bra att titta på den på håll eller att hålla upp den framför en spegel, då ser man direkt om den är skev någonstans.

Zlatan är en rätt tacksam person att måla av. Hans ansiktsdrag och personlighet gör det extra roligt. Svårast var utan tvekan Zlatans tröja. Fick Googla och ta till hjälp för att hitta rätt tröja. Fanns mängder med olika modeller uta på nätet. Men ser hyffsat ut nu iaf *hehe*

Igår fick vi en ny uppgift på teckningslektionen. Det var att hitta inspiration till en bild från 4 sidor ur en roman. Romanen var Dracula!! Jag blev nog gladast av alla då. Jag älskar Bram Stokers Dracula. Både boken och filmen. Den filmen är en av alla min 35 vampyrfilmer..ingen av dom Twilight..

Uppgiften var ännu roligare sen det var väldigt fritt hur man vela gå till väga och vilken teknik man vela använda. Enda kravet var att det skulle vara på minst ett A3 och "handen verk", inga datagrejer osv..

Första dagen gick helt åt till att skissa. Jag gjorde tre fulla A4 sidor med olika motiv. Dock hade jag ändrat mig när vi började i dag så det blev ännu en skiss som jag tillslut började föra över på ett A2papper.

Snabb skisserna:

The Real Deal:

(obs kassa mobilfoton)

I morgon ska jag fortsätta att finslipa på alla detaljer och göra klart bakgrunden innan jag går på allt med svart tusch. Jag tror det blir tusch iaf. Lutar åt det just nu..