Jag fick en beställning av Sleipner, kallblods föreningen inom travet. De önskade sig en planka med ett kallblod på. 
Jag har fortfarande inte hittat något bra namn för denna "konstruktion". Kallar det för Tivoli-planka sen det ofta är der man stöter på dem, men har ingen aning om det finns något riktigt namn. Tips och förslag på namn mottages gärna!
Jag valde Hallsta Lotus. Järvsöfaks hade kanske varit det naturliga valet, men jag vela gärna ha en häst som fortfarande tävlar, och som representerar Hudik eller Bollnäs, sen den ska användas under Sleipnerdagarna på dessa travbanor.

Är rätt nöjd med resultatet, hade behövt någon dag till på mig för att göra den perfekt, men med bara en vecka på mig så var det lite ont om tid. Den är ca 160 cm hög och 250 cm lång. Det tog mer tid än vad jag räknat med att få på färgen. Det var ovant men jäkligt kul att jobba på så stora ytor och bara kötta färg!

Lämnade i väg den idag och hoppas de var nöjda. Hoppas att det får bättre väder så inte travet regnar bort, och att alla som vill kan få "prov köra" Hallsta Lotus!
Dags att ta tag i nästa uppgift nu! Ännu en födelsedagspresent *yay*
 
 
Akryl, hallstalotus, horse, häst, kallblod, måleri, målning, plywood, sleipner, trav, travsport,
En av Bollnäs trevligaste grabbar fyllde 30 år härom dagen, Sebbe Österman, så Viktor hade införskaffat en av hans gamla använda brädor som jag målade ett porträtt på, med en lite personlig touch på den.
Lite annorlunda present, men nåt att minnas när de i framtiden kommer att sitta på pensionärshemmet och snacka skateboard ;)

 
 
2014, Akryl, födelsedag, måleri, målning, portrait, porträtt, present, skate, skateboard, återvinning,
Bättre sent än aldrig. Här kommer en kort redogörelse från vår resa.
Den 4e juni åkte jag och Viktor till Prag. Ingen av oss gillar att ligga på en strand och sola i två veckor, men vi gillar öl, arkitektur och olika miljöer, så Prag var det perfekta valet för lite semester.
Även en av mina favorit konstnärer kommer från Tjeckien: Alfons Mucha.

Det fanns otroligt mycket att se i staden. Vi bodde i Gamla Stan precis vid den kända astronomiska klocka, som är en av de äldsta klockorna som finns. Den installerades först år 1410 och sedan byggdes klockan om av Mäster Hanus är 1490. Vi lyckades aldrig tajma in så vi såg den slå, men den var otroligt vacker att se på.

Förutom att inspektera ett antal pubar så besökte vi utställningar av Salvador Dali, Mucha och Tim Burton.
Alla tre är stora insperations källor så jag var riktigt nöjd!
Det fanns även ett seriemuseum/pub med 
den tjeckiska tecknaren Kája Saudek. Något som både jag och Viktor tyckte var riktigt bra, ännu bättre att man fick ta med sig öl in på museet!

Vi åkte även på en liten sightseeing tur till Kutna Hora där vi besökte Skelettkyrkan i Sedlec och katedralen St. Barbara. Otroligt mäktigt och vackert!

På lördagkvällen hittade vi en Jazzbåt som bjöd på buffé och härliga vyer. Solnedgången över staden när vi var på väg tillbaka till hamnen var taget som från en film.
Det var lite av allt vi hann med, jag hade behövt några dagar till så jag hade kunnat varva ner ordentligt. Det var så mycket man vela se hela tiden!
Otroligt vacker stad! Kändes som Dracula bodde i varje hörn *haha*

Bildbooom från resan:

Långt ifrån alla olika ölsorter vi drack, men en del iaf! Räknat till närmare 10 olika sorter för min del.
En liten inblick i vår resa. Planerar redan för nästa.
 
bro, comics, dali, foton, inspiration, kajasaudek, mucha, prag, resa, serier, solnedgång, timburton, tjeckien, utsikt, öl,