På min och Viktors inflyttningsfest fick vi en älgskalle. Fantastisk fin! För alla "djurvänner" kan jag berätta att den sköts redan 1983, så den är äldre än vad jag är gammal, så varför inte låta den komma till användning?
Jag har alltid varit fascinerad av skelett och anatomi, förutom att de är vackra så är det häftigt att kroppen bärs upp av dessa delar, funktionerna och formerna är inspiration till mycket.
 
Sen har jag länge beundrat Skulls and Bones Artwork av Petra Shara Stoor och hennes djurskallar. Hon gör ruskigt vackra saker.
Så med inspiration av detta bestämde vi oss för att dekorera vår egen skalle som fått namnet Elliot..temat blev Steampunk..

Steg för steg:
Så, låt det roliga börja!
Sooo Shiny!! Copperchrome! 
Ett lager svart färg..planen var att måla heltäckande med svart och sen slipa fram kopparfärgen, men jag gillar den här effekten så lär fundera på saken.
Avslutar med en solnedgång från byn. Fortsättning följer!
 
 
 
 
 
 
art, djurhuvud, inredning, moose, målning, skelett, spray, steampunk, älg,
Ja men om man redan har ca 100 projekt på gång, kan man lika gärna ha ett till, eller hur?
 
Vi har bestämt oss för att jag ska måla viktorianska porträtt av mig och Viktor som vi ska hänga i vardagsrummet.
Jag älskar gamla porträtt. Alla kläder är så otroligt vackra.
Det kändes lite tråkigt att göra ett modernt portätt. Då kan man lika gärna ta ett foto, men i och med detta blir det lite intressant. En lite twist, kanske att man lägger till några moderna inslag. Vi får se..
Ska åka och fixa dukar i veckan, ännu häftigare hade det varit om man sedan ramade in dem i stora träramar..
 
Några inspirations bilder snodda från Google och nätet:
Hur stiliga som helst! Inspirationen till idén fick jag av dessa två bilder. Det går rykten om att bla John Travolta och Nicolas Cage skulle vara vampyrer och levt i flera årtionden, dessa två foton är några "bevis" för detta, och de flesta vet ju vad jag tycker om vampyrer..

 
Ny vecka och ny möjligheter, right?
 
 

Det är roligare att rita än att läsa bok ikväll..boken är sjukt tråkig.
Funderar vad jag ska göra som bakgrund.
*over and out*