I de djupa hälsingeskogarna finns det två drivna killar som precis startat upp ett bryggeri där de jobbar med 100% ekologiska råvaror för att ta fram riktigt gott öl. Organicsmash heter bryggeriet och vill ni ha mer information och vara först med att smaka på ölen bör ni besöka deras sida på facebook eller deras hemsida (uppe inom kort). Jag har fått äran att designa porträtt till deras etiketter, alla med Hälsingeanknytning! Riktigt roligt sammarbete och det ska bli spännande att se slutresultatet.
Här nedan syns den första, ett porträtt av ledaren av den ökända Delsboligan: Fredrik Åkerberg.
Red October kommer denna öl att heta och förhoppningvis vis kommer den ut till oktober om jag förstått saken rätt. Överst syns den färdiga versionen och längre ned syns porträttet i blyerts, det är den jag utgår ifrån när jag sen jobbar med bilden i photoshop. Totalt är vi uppe i fem portätt till som jag kommer att presenterar längre fram.
 
Hittade även denna bild på nätet när jag läste om Fredrik Åkerberg, från när han frigavs från Långholmen: 
 
 
2015, blyerts, bryggeri, etiketter, hälsingland, illustration, organicsmash, photoshop, porträtt, öl,
Akryl
 
  

Det är alltid svårt att måla ett porträtt, det handlar inte om att bara få det så lik personen ifråga utan om att fånga "glimten". Känslan är alltid det jag strävar mest efter. Kan jag glädja någon med det jag gör är det värt otroligt mycket. Detta jobb kändes extra ärofyllt då det handlade om ett minne, ett minne efter en mamma som lämnat förtidigt. Minnen är det finaste vi har kvar efter att någon som gått bort. Vi kan plocka fram dem när som helst, när vi behöver dem som mest, och att fortsätta skapa bra minnen hjälper en att få ny energi att orka vidare.
 
Akryl, blommor, canvas, minne, måla, målning, pioner, porträtt, tavla,