Det blev en helt fantastisk helg! Seriemässan i Uppsala var ett riktigt energy boost!
Jag och Anders kom till Uppsala vid sex tiden på kvällen, där mötes vi upp av Johan, Torgny och Oscar.
Lord All Mighty Ducks vad roligt det var att se dessa fagra herrar igen! Vi begav oss genom ett vårvarmt Uppsala hem till Torgny och hans flickväns lya. Där tillbringade vi resten av kvällen med att berusa oss och samtala om allt mellan himmel och jord. Sen Torgny besitter den mest udda samlingen av böcker blev det även högläsning hur "Ryska erotiska folksagor". Och innan tankarna börjar skena iväg kan jag meddela att det finte var så mycket erotik alls i dessa berättelser *haha* Värst var den med flickan som vela jävlas och tog fram ett gäddhuvud till den ovetande killen på andra sidan staketet..
I en text till boken kan man läsa: "I jämnt 120 år har sagorna i denna volym varit förbjudna i Ryssland. Det vill säga, de har cirkulerat i illegala utgåvor, men någon laglig upplaga i Ryssland eller Sovjet har inte funnits.." Vilket jag förstår varför, och inte är den bra skriven heller. Sagorna har egentligen bara en början och ett slut. Ingen story alls. Mycket lustigt.

Någon gång på natten slocknade vi och jag vaknade okristligt tidigt och var för pepp för att kunna somna om. Uppsala Comix stundade!

Väl på plats svämmade vi över av alla intryck! Man velade se och och träffa alla på en och samma gång. 
Väl där anslöt Rebecka, Sara, Ämting och Hannah. Så sannslöst roligt att se alla!
Och vår favorit Ola Skogäng var så klart där, och så stod han där..mannen myten: Lasse Åberg.
Sällan jag blivit så starstruck! Han har gjort så mycket man har tyckt om, i både film och konstväg, och att han nu stod där livs levande gjorde att man kände sig otroligt ödmjuk.
Han höll även en intressant föreläsning senare på dagen, men det var synd att han inte hade någon frågostund efteråt.

Utöver Lasses så var vi även på två till föreläsningar: En med Ellen Ekman som tecknar Lilla Berlin och Kim W Andersson som tecknar Love Hurts, men bäst var brittiska Mike Carey som är författare och skrivit manus till hur mycket som helst, bla Lucifer, Hellblazer, X-Men, The Unwritten, X-Men: Legacy.
Han höll en väldigt intressant och rolig föreläsning.

När detta var klart och pengarna var slut så begav hela gänget sig till en thairestaurang för att snabbt kasta i oss mat innan jag och Hannah var tvungen att ta tåget tillbaka till Gävle. 

Men det var en otroligt härlig helg! Trots att man var helt utmattad efteråt så har inspirationen skjutit i taket!
Det hände så mycket hela tiden att jag glömde ta bilder men några hann jag med:

Egopic på perrongen och grabbarna påväg.


Ellen Ekman signerar Hannahs bok och sen på Lasse Åbergs presentation om olika serier.
Mike Cary chillar i fåtöljen och världens minsta chokladbollar?

Årets fynd från Uppsala med tillhörande signeringar.

Bästa köpet var helt klart Mouse Guard! Jösses vilken vacker bok! 
Läste slut på den på tåget mellan Gävle och Bollnäs. Nu måste jag ha tag på de andra..
 
 
 
 
 
2014, Stockholms internationella seriefestival, comics, lasse åberg, mike carey, seriemässa, serier, uppsala, uppsala comix,

1 kommentarer

Oscar Pixel

02 Apr 2014 22:52

Det var helt klart otroligt mycket intryck och kärt återseende. Har själv inte riktigt kunna smälta allt ännu! Hoppas att det snart blir ett återseende igen!

Kommentera

Publiceras ej