Bättre sent än aldrig. Här kommer en kort redogörelse från vår resa.
Den 4e juni åkte jag och Viktor till Prag. Ingen av oss gillar att ligga på en strand och sola i två veckor, men vi gillar öl, arkitektur och olika miljöer, så Prag var det perfekta valet för lite semester.
Även en av mina favorit konstnärer kommer från Tjeckien: Alfons Mucha.

Det fanns otroligt mycket att se i staden. Vi bodde i Gamla Stan precis vid den kända astronomiska klocka, som är en av de äldsta klockorna som finns. Den installerades först år 1410 och sedan byggdes klockan om av Mäster Hanus är 1490. Vi lyckades aldrig tajma in så vi såg den slå, men den var otroligt vacker att se på.

Förutom att inspektera ett antal pubar så besökte vi utställningar av Salvador Dali, Mucha och Tim Burton.
Alla tre är stora insperations källor så jag var riktigt nöjd!
Det fanns även ett seriemuseum/pub med 
den tjeckiska tecknaren Kája Saudek. Något som både jag och Viktor tyckte var riktigt bra, ännu bättre att man fick ta med sig öl in på museet!

Vi åkte även på en liten sightseeing tur till Kutna Hora där vi besökte Skelettkyrkan i Sedlec och katedralen St. Barbara. Otroligt mäktigt och vackert!

På lördagkvällen hittade vi en Jazzbåt som bjöd på buffé och härliga vyer. Solnedgången över staden när vi var på väg tillbaka till hamnen var taget som från en film.
Det var lite av allt vi hann med, jag hade behövt några dagar till så jag hade kunnat varva ner ordentligt. Det var så mycket man vela se hela tiden!
Otroligt vacker stad! Kändes som Dracula bodde i varje hörn *haha*

Bildbooom från resan:

Långt ifrån alla olika ölsorter vi drack, men en del iaf! Räknat till närmare 10 olika sorter för min del.
En liten inblick i vår resa. Planerar redan för nästa.
 
bro, comics, dali, foton, inspiration, kajasaudek, mucha, prag, resa, serier, solnedgång, timburton, tjeckien, utsikt, öl,

Kommentera

Publiceras ej