Nu blir det ännu mer fotografier! 
Jag och Frida begav oss i början av juni för sommaren (årets?) händelse, vi skulle få se Foo Fighters för första gången i våra liv, detta på Ullevi vilket också var första gången för oss båda. Förväntningarna var skyhöga och så här i efterhand har det kanske inte undgått så många att det vi fick vara med om kommer att gå till rockhistorian och bli en starkt minne för livet!
Dave, sångaren i bandet, trillar av scenen mitt i den andra låten, och bryter benet! 

Jag ser honom falla över scenkanten, övriga runt mig missade det, och när resten av bandet slutar spela börjar vi förstå att något allvarligt hänt..Dave får miken och förklarar att han troligen brytit benet och att han måste till sjukhus. Det händer bara inte! Jag kunde inte hålla tillbaka tårarna, å länge man väntat på detta och det ska ta slut innan det ens hunnit börja!?!
Taylor Hawkins, trummisen, får miken och berättar att de kommer köra några covers och att de lovar att de kommer att köra en konsert för oss någon gång, men inte just nu...
Vi stannar såklart ändå, även om stämningen är rejält dämpad...men efter en halv timme händer det vi inte räknat med, upp på scen på en bår återuppstår Dave!! En läkare har tejpat ihop honom så gott han kan och Dave propsar på att fortsätta spela! Jublet och glädjen är total hos publiken! 
Han kör i cirka 20 minuter för att sen kliva av scen och få benet gipsat, för att sen ännu en gång komma tillbaka och köra klart konserten! Det var så mäktigt! 
Och resten av bandet var så proffsigt, att bara kunna ställa om och dra igenom ett gäng andra låtar som ingenting hänt. Absolut, de är grymma musiker allihopa och lever med musiken men att de ändå får det att kännas som om allt är en del av showen är starkt.
Och när 52000 personer stämmer in i My Hero och Daves ögon tåras var det svårt att själv hålla tillbaka tårarna. Det var gåshud över hela kroppen! Ett minne för livet!

Och ja, Ghost, förbandet, var som vanligt grymma, men de ska inte uppträda i dagsljus! 

Ghost, svart/vita bilder och Foo Fighters i färg:
 En magisk kväll!
 
2015, Dave Grohl, episkt, foo fighters, ghost, ghost b.c., göteborg, historiskt, konsert, mäktigt, rock, ullevi,

Kommentera

Publiceras ej