Åh vad jag älskar festivaler och mässor i alla dess former! Man är både tömd och fylld på energi efter nå dyligt. I helgen var jag till Sthlm på seriemässa. Var så trevlig så jag tappade rösten. Få ställen man får så mycket endorfiner ifrån, sån skön blandning av människor.
Som vanligt planerar man för att gå på flera föredrag och sätter en budget för inhandling av serier och varje år spricker den, på båda punktern! *haha* Men vad ska man göra? Man rycks med i stunden, det är lite som att träda in i en annan dimension. En som är fylld av serier!
 
Hela helgen började med att vi alla möttes upp på centralen, av någon mystiska anledning lyckades alla ta tåg från sina respektive orter så vi anlände nästan samtidigt, och SJ var i tid! Galet härligt att se alla från Crazy8 igen, bara Torgny och Anders som inte dök upp.
Efter det tog vi oss ut till vårt boende för att sedan spatsera till Kulturhuset där mässan höll till. Lunchen åt vi som traditionen bjuder på Mongolian Barbeque.. Efter någon öl och mängder med mat tog i oss ann mässan igen. 
Mycket inspiration inhandlades och lycklig över att träffa så många gamla vänner, och några nya!
Några samtal vi gick och lyssnade på var bland annat på de två fristadtecknare i exil, Arifur Rahman[BAN/NOR] och Fadi Abou Hassan [PAL/SYR/NOR] som diskuterar bild, satir och yttrandefrihet. Båda har blivit fängslade och torterade för sina bilder i sina tidigare hemland. Fascinerande och otäcka historier. 
Vi lyssnade även på Jonas Darnell (Herman Hedning) som lite om Herman Hedning-tidningen tillsammans med Mikael Grahn (Illustrerad Djävulskap), Oscar Hjelmgren (A.M.O.K.)  Lede samtalet gjorde redaktören Mikael Sol.
Sist av allt innan jag tåg tåget hem hann vi lyssna lite på Dark Horses chefredaktör Scott Allie [USA] (även serieförfattare till bl.a. Solomon Kane och Abe Sapien) diskuterar skapande och redaktörskap med Anders Lundgren. Det var sanslöst intressant! Önskar nästan han fått mer tid, han sa många matnyttiga saker. 
Framför allt om produktionstempo, och att alla har 300 dåliga serie sidor i sig innan man blir "duktig".. 
 
Lördagkvällen spenderades på bästa sätt; först käkade vi god mat på The Dubliner. Johan fick en halv bröstkorg på sin tallrik och Kalle och Sara fick mer eller mindre en hel friterad fisk var. Det var bara Rebecka som fick en liten hamburgare som gick därifrån hungrig. Lite glada i hatten gick vi på bio och såg den senaste Avengers filmen. *lycka* Ännu mer nöjda gick vi på två olika krogar innan vi gjorde kväller och laddade för mässans sista dag. Det var med lite vemod i hjärtat jag lämnade huvudstaden på söndag eftermiddagen. 
Bästa helgen på väldigt länge, även om kontot nu mer ekar tomt. Lycklig.
 
Bildbooom!
 
Så nu ska pennan glöda!
 
 
 
Stockholms internationella seriefestival, comics, crazy8, fest, mässa, seriemässa, serier, stockholm,

Kommentera

Publiceras ej